Egy kis érdekesség: kádtörténelem

Egy kis érdekesség: kádtörténelem

A tisztálkodási, illetve fürdési szokások folyamatosan változnak, minden kornak megvolt a saját jellegzetessége ezzel kapcsolatban. A ma ismert legrégibb tisztálkodással kapcsolatos feljegyzés időszámításunk előtt 3300 környékéről származik. Eszerint már vízi csőrendszert építettek a víz bevezetéséhez.

Egy másik fontos feljegyzés Kréta szigetéről származik, valószínűleg az ebben szereplő másfél méteres magasságú, lábakon álló fürdőedény a mai szabadon álló kádak ősi típusa. Nagy valószínűség szerint agyagból készítették. A reneszánsz időszaka alatt a fürdőzést felváltotta az erős parfümök használata. A fürdőkád a csatornahálózatokkal kezdett újra elterjedni, gyakorlatilag az 1800-as évek végén. A XX. század végére minden házban volt különálló fürdőszoba. A következő nagy lépés az akril kádak megjelenése volt. Az akril kádak mind a mai napig változatos forma- és méretválasztékot nyújtanak, az egyik legnépszerűbb típusnak számítanak.

Webáruházunkban mindent megtalál, ami egy modern fürdőszobába kellhet. Keressen minket bizalommal akciós fürdőkádakkal vagy akár hidromasszázs káddal kapcsolatban!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog

Rendelését telefonon is leadhatja!

+36 20 211 6111

Szállítás

Masszázskádak esetén: 9.900,- Ft

Akril kádak esetén:

Budapest és Pest megyében 15.000,- Ft

Távolabbi szállítás esetén 20.000,- Ft

 

Mikrodata
Clearconcept Kft.
Cím: 2243, Kóka, Nagykátai út 133.
Telefon: +36 20 211 61 11
info@clearconcept.hu
Közösségi oldalak